Εκπαιδευτικά

Προγράμματα

Εκπαιδευτικά προγράμματα
Συνδυασμός Παιδαγωγικών Μεθόδων
Βάσεις μελλοντικής επιτυχίας

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα του σταθμού μας εφαρμόζετε ένας συνδυασμός παιδαγωγικών μεθόδων. Η βιωματική εκπαίδευση καθώς και η επίτευξη στόχων με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών αποτελούν βασικά εργαλεία μάθησης και εμπεριέχονται σε όλα μας τα προγράμματα.

Κοντά μας το παιδί μέσα από ολιγομελή τμήματα 10 – 13 ατόμων μαθαίνει να εργάζεται μόνο του ή σε ομάδες, να γίνεται κοινωνικό και να αποκτά πρωτοβουλίες. Εφόδια απαραίτητα για να αντιμετωπίσει το κόσμο του αύριο.

Αποκτά την πρώτη του επαφή με τα γράμματα και τους αριθμούς, τα σχήματα, τις έννοιες ενώ παράλληλα εξασκείται καθημερινά σε μια ξένη γλώσσα.

Μουσικό-κινητική αγωγή και Μπαλέτο

Μέσα από το πρόγραμμα του σχολείου μας τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μουσικό-κινητική αγωγή με το σύστημα ORFF καθώς επίσης και μπαλέτο ώστε να αποκτήσουν αρμονία στις κινήσεις τους, αίσθηση του ρυθμού και σωστή στάση σώματος.

Εκπαιδευτικά προγράμματα - Μπαλέτο
Εκπαιδευτικά προγράμματα - Κολύμβηση

ΠΡΟΓΑΜΜΑ ΚΟΛΥΜΒΥΣΗΣ

Επίσης τα παιδιά μπορούν προαιρετικά να συμμετέχουν στο πρόγραμμα κολύμβησης μια φορά την εβδομάδα που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ από εξειδικευμένους προπονητές/ριες.

ΜΙΝΙ ΤΕΝΙΣ & ΜΙΝΙ ΣΤΙΒΟΣ

Στο σχολείο μας προφέρεται επίσης η δυνατότητα συμμετοχής των παιδιών μια φορά την εβδομάδα σε πρόγραμμα μίνι τένις καθώς και σε πρόγραμμα προπόνησης μίνι στίβου.

Μουσικό-κινητική αγωγή και Μπαλέτο

Εκπαιδευτικά προγράμματα - Μπαλέτο
Εκπαιδευτικά προγράμματα - Κολύμβηση

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού μας προγράμματος τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μουσικοκινητική αγωγή με το σύστημα ORFF καθώς επίσης και μπαλέτο, ώστε να αποκτήσουν αρμονία στις κινήσεις τους, αίσθηση του ρυθμού και σωστή στάση σώματος. Επίσης τα παιδιά μπορούν προαιρετικά να συμμετέχουν στο πρόγραμμα κολύμβησης μια φορά την εβδομάδα που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του «ΜΑΙΡΗ ΠΟΠΠΙΝΣ» εντάσσονται και οι επισκέψεις που πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε Μουσεία και Πολιτιστικούς χώρους, πολιτιστικά και βιωματικά πάρκα καθώς επίσης και σε θεατρικές παραστάσεις εντός και εκτός σχολείου.

Εκεί δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη φύση, την τέχνη και τον πολιτισμό και πολλές φορές να συμμετέχουν ενεργά με το δικό τους μοναδικό τρόπο είτε στην παρασκευή αγροτικών προϊόντων στα πλαίσια βιωματικής εκπαίδευσης, είτε αναλύοντας και ζωγραφίζοντας κομμάτια και έργα του πολιτισμού μας, είτε παίζοντας μέσα από διαδραστικές παραστάσεις.

Γιορτές & Παραστάσεις

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού μας προγράμματος εντάσσονται και οι σχολικές γιορτές και οι θεατρικές παραστάσεις του σχολείου μας μέσα από τις οποίες ενθαρρύνεται η αυτενέργεια και η δημιουργικότητα των παιδιών. Τα παιδιά ψυχαγωγούνται και ενθουσιάζονται συμμετέχοντας σε πέντε συνολικά εκδηλώσεις κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Εκπαιδευτικά προγράμματα - Παραστάσεις

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσχολικής εκπαίδευσης χωρίς παιχνίδι.

Παιχνίδι δημιουργικό και παραγωγικό που μέσα από αυτό μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε, να αγωνιζόμαστε, να συμμετέχουμε σε ομάδα, να μοιραζόμαστε, να εξασκούμε το μυαλό και τις δυνατότητες μας για να πετύχουμε τους στόχους μας αλλά και παιχνίδι ανέμελο όπου μαθαίνουμε να χαλαρώνουμε και να εκτονώνουμε την ενέργεια μας.

Εκπαιδευτικά προγράμματα - Παιχνίδι